vrijdag 27 augustus 2010

Ding 1: Introductie: Lees de blog en kijk waar 23 dingen over gaat.

Kijk wat 23 dingen eigenlijk in houdt en laat weten of je er zin in hebt en wat je denkt dat het voor je gaat betekenen.

84 opmerkingen:

  1. @liduin Ik vind 23 dingen een interessante cursus en ik heb veel zin om me te verdiepen in alle dingen.
    Bloggen is een leuke manier om te communiceren met klanten. Een boekenblog zoals ik op de site van de OBA gezien heb lijkt me leuk en natuurlijk moet onze directeur ook gaan bloggen op onze site. We moeten laten zien dat in Utrecht heel moderne professionals werken die veel weten over en veel kunnen met internettoepassingen. Daar zet ik me voor in!
    Lenie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Lenie,
    Wat een mooie woorden allemaal. Ik ben nog een beetje zenuwachtig:ga ik dit allemaal begrijpen en toepassen? Het is nog kakelvers voor me. Maar ik heb goede moed&vertrouwen!
    Leontine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @MaryKuiper Ik ben erg benieuwd wat ik nog allemaal kan leren en ontdekken via 23 dingen. Van de cursus had ik voorheen nog nooit gehoord, dus ik ben in ieder geval nu al een ervaring rijker!
    In een eerste verkenning op 23dingen.nl zag ik al een flits van 'LibraryThing': catalogiseer je boekenkast hiermee. Dat klinkt alvast veelbelovend!
    Kim

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @MaryKuiper Ik heb al heerlijk een beetje zitten lezen en pluizen door de site van 23dingen. Ik ben erg benieuwd wat het met allemaal gaat opleveren. Groet Renée

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Marc Ik heb alles zo'n beetje door zitten lezen en weet zeker dat ik hier dingen ga leren die ik ook ga gebruiken.
    Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @liduin Ik verwacht dat het leuk en nuttig is om deze 23 dingen te doorlopen. Met verschillende dingen ben ik niet bekend, dus ga ik hier zeker wat van leren. Als ik meer weet, wordt het gebruik van bepaalde toepassingen vast ook gemakkelijker en kan ik deze dingen ook weer doorgeven aan anderen. Daarom doe ik mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @netty

    Ik denk dat ik na de cursus 23 dingen en aantal zaken ga toepassing in zowel werk als prive.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @gerda
    Eerst coachloos, maar nu "onder de hoede" van Gerda. Dat gaat zeker goed. Enkele jaren terug ben ik op eigen houtje al eens met de 23 dingen begonnen, maar nu dan echt, met een coach als stok achter de deur. Ik moet zeggen dat ik er veel zin in heb en dat ik hoop en verwacht veel wijzer te worden op het web. Huub.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @Tine
    Zo, ik ben ook begonnen. Ik ben erg benieuwd naar de mogelijkheden van het sociale web, naar wat ik kan doen met RSS feeds, LibraryThing, bloggen enz. Ik weet zeker dat deze mogelijkheden een prima en noodzakelijke aanvulling zijn op wat ik al een beetje weet. Dus: aan motivatie ontbreekt het niet.
    Succes allemaal !
    groeten,
    Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  10. @ Marc, Ik vind het heel interessant en spanend vooral voor mijn opleiding. en goed voor uitbreiding van de kenis.

    Groeten,
    Khadija

    BeantwoordenVerwijderen
  11. @jessie, ik was al heel erg geinteresseerd in 23 dingen, ben blij met de mogelijkheid er nu onder een inspirerend coach mee verder te mogen. Ben nu al tegen een obstakel aan gelopen. Via mijn eigen pc kan ik geen reactie plaatsen en doe dat nu via de laptop van mijn dochter. Foutje op de pagina bij het laden van de bladzij; dit kost je zo weer een uur, toch blij met digi vaardige kinderen in huis die je dit binnen een minuut vertellen!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. @tine, ik denk dat het van belang is om mee te gaan met veranderingen, omdat de wereld sterk verandert. Omdat ook de gebruikers van de bibliotheek steeds andere eisen stellen is het goed om je daarin te verdiepen en daar tijdig op in te spelen. Daarvoor heb je kennis nodig. Deze cursus kan een mooie aanvulling zijn op wat ik nog niet weet of waarmee ik nog niet vertrouwd ben. Dit alles is niet alleen van belang voor mensen die met publiek te maken hebben, maar ook voor mensen zoals ik die achter de schermen werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. @Tine
    Of ik er zin in heb, tja, niet speciaal, ook geen tegenzin. Ik ben gewoon benieuwd.
    Ik zie de cursus als kennismaking met webtoepassingen waar ik wel van heb gehoord, maar nooit in heb verdiept. Of de klant in de bieb straks wat zal merken van mijn nieuwe kennis, weet ik niet. Zaken als RSS feeds zullen vast niet werken op onze telematicacomputers... Maar, dan nog, is het handig om te weten wat het is en waarom het dan niet werkt - bedenk ik nu.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. @ Netty. Ik ben wel benieuwd. Er zullen dingen zijn waar ik wel al wat meer van weet, en dingen waar ik me nog niet eerder in verdiept heb. We gaan het meemaken!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. @Marc
    Ik vind het heel spannend en leuk. Nieuwe dingen leren waar je weer me verder kan boeit mij zeer. Het verruimd je blikveld.
    Ik ga er mee aan de slag. Met z'n goeie coach kan het toch niet misgaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. @Jessie
    Gisteravond heb ik dit ook geprobeerd (reactie plaatsen) is mij toen niet gelukt. In 2 maanden 23 dingen doen... ik doe mijn best.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Carolien B.
    @Tine
    Daar ga ik dan, enthousiast gemaakt door een landelijke bibliotheekvriendin. Ik had al eens gesurfd bij de 23 dingen, nu ga ik de stappen uitvoeren en zal straks zeker "super mediawijs"
    zijn, net als jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. @Marc

    Hoi Marc,

    Nou voor mij was dit allemaal geen eitje of een inkoppertje. Maar het is gelukt.
    Het belangrijkste waar ik me weer bewust van werd is: LEZEN, LEZEN. Het is dus goed dat ik me hier toch voor heb opgegeven.

    Sommige termen zeggen me helemaal niks (zoals het intro-stukje van Rob Coers op de 23 dingen-site, het leek wel Chinees voor me) en dat kan natuurlijk niet. Als bibliotheekmedewerker hoor ik met multi-media om te kunnen omgaan.
    De fun zoals hij beschrijft moet ik nog even ontdekken en ervaren. Maar die zal wel komen als ik zie wat je alleen al bij het aanmaken van een blog kunt doen.

    Stel dat we zoiets voor de bibliotheek gaan ontwikkelen (ik weet nog niet precies hoe en wat de meerwaarde zou kunnen zijn) dan denk ik dat het uitgangspunt moet zijn: Simpel laagdrempelig en gebruiksvriendelijk. Dit zodat je ook de mensen die geen/weinig ervaring hebben ook blijft betrekken. Op die manier kun je onderwerpen onder de aandacht brengen voor een breed publiek.

    De Gmail ging wel aardig al kon ik er niet achter komen hoe nu dat leuke introfilmpje te voorschijn komt. En ik had echt mijn geluid aan......

    Suces met alles lezen.

    Gr Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  19. @jessie hoi allen het is mij tot hier gelukt en nu verder ,ik zie het wel.
    groetjes petra

    BeantwoordenVerwijderen
  20. @Liduin
    Eerlijk gezegd had ik geen zin in deze cursus...
    Maar sinds gisteren is dit anders!
    Na het lezen van de informatie over 23 dingen werd ik steeds enthousiaster en nieuwsgieriger..
    Met volle zin ga ik nu de cursus 23 dingen in!
    Ik sta open voor de nieuwe 23 dingen die ik ga leren!

    Groetjes,

    Margriet Bos

    BeantwoordenVerwijderen
  21. @eline
    Vandaag ben ik vol goede moed begonnen, het aanmaken van een blog kost best veel tijd, vooral als de blog er een beetje aantrekkelijk uit moet zien. groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  22. @Jessie
    Ik heb al aardig wat dingen bewandeld en ik ben erg benieuwd welke nieuwe interessante paden ik nog mag ontdekken.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. @marc.ben heel erg benieuwd, ben niet echt een wizz-person, dus hoop er veel van te leren.Josje

    BeantwoordenVerwijderen
  24. @Netty. Heel spannend om te beginnen met 23 dingen. Een goed initiatief, want zelf zou ik niet zo snel aan de cursus begonnen zijn. Ik zie wel wat ik zelf zal gaan gebruiken van de 23 dingen en wat niet. Ik weet ook nog niet wat voor bibliotheek en klant nuttig kan zijn. Nog behoorlijk onwetend dus. Helga

    BeantwoordenVerwijderen
  25. @Mary:
    Ik heb net de 23 dingen doorgelezen, veel is me al bekend, maar een paar dingen nog niet, dus daar zal ik wel van genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. @eline;
    Spannend om hier aan te beginnen.
    Ik zal er zeker veel van leren.

    Ik verwacht dat Bibliotheek2.0 ook iets gaat toevoegen aan mijn dagelijkse werkzaamheden.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. @elsken
    Ik heb het allemaal door gelezen en ga volgens mij heel erg veel leren.Ik heb er zin in.Was het al lang van plan maar het kwam er niet van. Leuk dat we het nu samen gaan doen . Ik ben ook blij dat ik een coach heb want ik zag dat je bij ding 2 zelf een blog moet maken... maar ding voor ding !

    BeantwoordenVerwijderen
  28. @Jessie
    Ik ben heel benieuwd wat ik allemaal ga leren.
    Ik heb er zin in!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. dinsdag 3 maart 2009
    Ding 1/2/3
    Het voordeel van deze digitale cursus is dat ik de klanten in het Telematicacentrum straks beter hoop te kunnen helpen. Meestal zijn deze mensen goed op de hoogte van waar zij mee bezig zijn, alleen bepaalde problemen kunnen zij zelf niet oplossen. Omdat ik thuis geen pc heb (jammer hè, inbrekers) volg ik de cursus op het werk. Van office-programma's heb ik wel kaas gegeten. Van het internet nog niet zo heel veel; de enige weblog die ik een tijdje heb gevolgd is die van Wim de Bie (van de tv-uitzendingen van de VPRO: Van Kooten en De Bie) http://www.bieslog.vpro.nl/ . Deze is echter gestopt. De technische termen in deze weblog ontgingen mij.
    Tot nu is het aardig gelukt om de meeste tips uit te proberen. Sommige mogelijkheden zijn geblokkeerd of vanwege oudere versies niet mogelijk in de pc's op het werk. Gelukkig krijg ik goede respons van Edwin.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. @elsken, Wat nu? ik heb een aantrekkelijk tegenaanbod van mijn man, Stefan gekregen. Als ik NIET meedoe met 23 dingen krijg ik van het een Ereader! Wat errrug. Ik moet het nu hebben van nobele motivaties als 'ik wil bij blijven 'en 'in mijn functieomschrijving staat innovatie'. Terwijl het me natuurlijk alleen ging om die blinkende SonyEreader. Maar les 1 van digisurfen is: pas op, iedereen leest mee. Ook de baas. Hmm. Daarom is mijn motivatie: ik laat de kans niet lopen om jou als coach te hebben. De rest is meegenomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ik ben gestart met 23 dingen, heb al enkele
    onderdelen gelezen en ben benieuwd wat er verder nog gaat komen. Ik denk dat ik veel ga leren van deze 23 dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. @liduin, vol verwachting klopt mijn hart, op weg naar een spannend avontuur, dat mij in contact met al die, voor mij nog, onbekende mogelijkheden van het internet.

    Geja

    BeantwoordenVerwijderen
  33. @Huub, gelukkig dat je toch nog een coach hebt gekregen! Een stok achter de deur helpt altijd, heb ik de vorige keer ook ervaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. @Gerda,ik ben begonnen en vind het nu al vreselijk moeilijk.
    Ik ga je denk ik heel vaak lastig vallen!
    Verder ga ik mijn best doen alle 23 dingen te halen, want ik weet echt helemaal NIETS NIETS NIETS.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. @Jessie, jeetje het gaat niet zonder slag of stoot, maar het begin is er en ik ben vol goede moed. Tot later, Nynke

    BeantwoordenVerwijderen
  36. @netty, Spannend allemaal!Er gaat een wereld voor me open! Ik hoop dat ik alle 23 dingen ga snappen en de voordelen ervan ontdekken. Groet Fred

    BeantwoordenVerwijderen
  37. @Tine: Zoals gewoonlijk niet alles gelezen maar gewoon direct begonnen met een blog aanmaken. Ik hoorde meerdere collega's er al over, dus ik kon niet achterblijven. En ja, mijn blog staat nu ook online.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Nou opnieuw dan, want error (lijkt Bicat wel).
    Mozeskriebel, wat een gedoe om een gmailnaam te krijgen, een wachtwoord te verzinnen, een blogtitel aan te maken en een blognaam te krijgen. Koste me zeker een uur....

    BeantwoordenVerwijderen
  39. @Netty, Nu ook via mijn mobiel lezen en reageren..leuk hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  40. @Elsken


    Ik heb er zin in. Net voor het eerst een blog aangemaakt, het is nog een beetje zoeken hoe of wat. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel "modern" ben en vrij weinig af weet van dit soort dingen. Dus het is erg leuk om er nu meer over te weten te komen, je weet nooit waar het goed voor is. Ik heb er in ieder geval veel zin in!


    Groetjes,

    Cindy

    BeantwoordenVerwijderen
  41. @Elsken

    Dit is echt 2x geweldig!

    1. Omdat ik dol ben op alles wat met ict te maken heeft.

    2. En iets nieuws leren vind ik heerlijk. Zeker als je het ook nog zinvol kunt gebruiken.

    Voor mij kan deze cursus dus al niet meer stuk.

    Wat overigens niet wil zeggen dat ik hier zonder zorgen zomaar doorheen fiets. De eerste hobbels in de vorm van allerlei foutmeldingen zijn al voorbij gekomen, maar daarom niet getreurd. Als ik er niet meer uitkom dan is er nog mijn coach waar ik mijn hart kan uitstorten. Het komt vast goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. @jessie
    Ik ga zeker alles lezen en proberen maar zonder tijdsdruk want er is meer in het leven dan 23 dingen.
    Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  43. @netty
    Ik ben ermee begonnen, de start....best even lastig maar ga er voor !
    Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  44. @gerda

    Heb het allemaal braaf doorgelezen...ik was in verwarring over de term web 2.0 die term was nieuw voor mij. Maar inmiddels ben ik er achter dat het met name om de huidige interactie op internet gaat. Zoals dit dus. Afgelopen donderdag hoorde ik dat web 3.0 er ook al aankomt...We zijn na 23 dingen nog niet uitgeleerd dat is nu al duidelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  45. @ Liduin

    dinsdag 14 september 2010
    Leuk om mee bezig te zijn. Soms lastig als de techniek niet doet wat je ervan mocht verwachten. Maar met wat gepuzzel en met een behulpzame coach op de achtergrond is het prima verlopen.
    Wouda

    BeantwoordenVerwijderen
  46. @mary
    Fijn dat je ding 1 nu kan aftekenen.
    wat ik daarnet in vogelvlucht van de 23 dingen heb gezien lijkt me heel leuk , vooral ook het spel achtige sfeertje en natuurlijk al die blogs van iedereen.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. @Diny. Ja, het zijn voor nu 23 dingen, maar de lijst met dingen blijft alleen maar groeien. Zelf heb ik er laatst ook alweer een nieuw 'ding' bijgedaan, want de 23dingen-site wordt ook continue aangepast.

    BeantwoordenVerwijderen
  48. @eline
    Eindelijk begonnen. Ik wilde 23 dingen al heel lang gaan doen, maar door tijdgebrek kwam het er steeds niet van. Ik vind het hartstikke leuk dat we nu vanuit de bibliotheek worden aangemoedigd om deze cursus te doen. Het blijkt soms best moeilijk in deze snel veranderende tijd op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden, en ik merk zelf dat ik me dan verschuil achter gedachten als: 'ik vind dit niet belangrijk' of 'ik heb dit niet nodig' maar tegelijkertijd voelt het af en toe alsof ik ergens in 2008 ben blijven hangen... Tijd dus voor een inhaalslag! Ik heb er zin in!

    BeantwoordenVerwijderen
  49. @marc
    Beetje traag maar t begin is er!
    Ben benieuwd waar dit naar toe gaat. Voor mij maar ook voor ons werk.
    Mijn start laat direct zien hoe ik naar '23 dingen' kijk. Nieuwsgierig? Zeker! Maar die dingen moeten nog ff een plekkie krijgen in mijn leven... E(u)rica!

    BeantwoordenVerwijderen
  50. @netty
    ben ik nu echt begonnen?
    mijn e-mail adres is martijn.nijsingh@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  51. @gerda Het wordt zeker erg de moeite waard. Ik vind het prettig dat we met zo'n grote club zijn dan kunnen we ook van elkaar leren. Met computeren ben ik geen held maar stukje bij beetje gaan de kwartjes vast wel vallen. Groet, Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  52. ding 1
    @Liduin
    Vandaag helemaal onderaan bij 0 begonnen. De complete inleiding doorgenomen in de hoop er nieuwe aspecten in te kunen ontdekken. Een geheel nieuw weblog aangemaakt bij Blogger. Dat ging redelijk eenvoudig, omdat ik de cursus gedeeltelijk eerder had gevolgd.
    Geplaatst door hans op 05:19

    BeantwoordenVerwijderen
  53. @netty
    na de vierde stap is het mij helder hoe te reageren.

    BeantwoordenVerwijderen
  54. @Sandra. Je hebt in ieder geval een lekkere voorsprong opgebouwd intussen, dus het gaat vast lukken!

    BeantwoordenVerwijderen
  55. daar gaat ie dan!
    @Marc....na een heerlijke vakantie waarin ik ontzettend weinig achter de computer heb gezeten ga ik nu toch maar eens aan 23 dingen beginnen. ik ben een paar jaar geleden ook al eens begonnen op eigen houtje maar dat liep met een sisser af. laten we hopen dat de e-book voor een stok achter de deur zorgt. ik ben namelijk niet zo'n blogger. de teleurstelling bij het lezen van blogs is de grote aanwezigheid van onzin en de herhaling. soms hyve, twitter en facebook ik nog wel eens maar ook niet fanatiek meer. ik vaar veel liever over het internet naar o.a. youtube en flickr. oh jee, ik ben een voyeurtje....

    BeantwoordenVerwijderen
  56. @Liduin
    Ben benieuwd wat er zoal nieuw op mijn pad komt met 23 dingen. Hopelijk kan ik het ook in mijn werk gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  57. @mary
    Er valt een enorme last van mijn schouder. De eerste stappen zijn gelukt. Ik ben erg nieuwsgierig naar wat het mij allemaal gaat brengen. Tot op heden hoorde ik vooral al doe moderniteiten om me heen maar zelf... tikkie huiverig! Derhalve heb ik ook nog geen enkel idee of en hoe ik het gebruik ervan in mijn werk kan gaan gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  58. @Liduin
    Een laat begin door vakantie!
    Na het aanmaken van een gmailaccount en een blog gaat het beginnen.
    Eens kijken hoe we de digitale vaardigheden op kunnen krikken.

    BeantwoordenVerwijderen
  59. @eline,
    De eerste keer op de site leken de 23 dingen wel
    erg veel en moeilijk, maar gelukkig werken we sta voor stap :). Op naar de volgende DING!
    Muzeyyen

    BeantwoordenVerwijderen
  60. @Eline (en @collegae natuurlijk) Nou ook ik ben EINDELIJK begonnen en probeer uit de wirwar van instructies, mails en sites mijn weg te vinden. Ik ben benieuwd! Ding 2 heb ik ook al gedaan. Ik heb mijn eerdere constatering (internet is leuk, maar erg tijdrovend) nog niet hoeven bijstellen. Een blog schrijven is hartstikke leuk, maar uitvinden hoe een programma werkt, kost tijd en levert soms behoorlijk ergernissen op. Lees mijn 1e blog maar!

    BeantwoordenVerwijderen
  61. @gerda... na 3 weken vakantie gehad te hebben, ga ik nu aan de bak. Ik ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  62. @liduin
    Eindelijk toch gestart. Ik weet weinig van de nieuwe media dus er valt een hoop te leren deze komende weken/maanden. Ik hoop maar dat dat lukt voor eind november.
    Ik heb weleens mijn vakantie adres bekeken via Google earth maar daar is het bij gebleven

    BeantwoordenVerwijderen
  63. @Marc; Het lijkt me wel leuk om dit te gaan doen. Er gaat wel erg veel tijd in zitten, en het ziet er best wel een beetje ingewikkeld uit. Ik ben benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen
  64. vreemd hoor zo reageren, weer eens wat anders dan een mail sturen

    BeantwoordenVerwijderen
  65. @Gerda, nou, hier ben ik dan eindelijk. Het duurde even (en er kwam niet alleen een vakantie tussen ...) maar inmiddels heb ik een (nieuwe) blog aangemaakt met mijn nieuwe (gmail-)adres. Lang geleden, vóór Hyves en Facebook had ik er al eentje, maar die houden we maar privé! Groetjes, ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  66. @elsken
    sorry, ik had ding 1 al overgeslagen en was direct enthousiast begonnen met een gmail-adres en blog. Maar nu dus even terug. 23 dingen doorlopen lijkt me heel nuttig en ik vind het nu nog leuk tenminste hoewel ik al wat hobbels ben tegengekomen. Vrolijk voorwaarts.

    BeantwoordenVerwijderen
  67. @Netty
    Joris has started his engine....
    Hier ben ik dan ook eindelijk. laten we zeggen dat ik een diesel ben, langzaam op gang maar dan stug door tuffen...
    We lezen.......... groet Joris

    BeantwoordenVerwijderen
  68. @Netty
    Nou ja zeg, ben ik gewoon helemaal vergeten om hier een reactie te plaatsen. Zou ik bijna zelf de e-reader door mijn neus boren. Nou netty ik ben begonnen, ben ook al een eind opgeschoten met 23 dingen. En ik denk dat ik wel wat nieuwe dingen zal ontdekken maar een hoop dingen zijn ook wel al bekend bij mij. Het fijne van dat het 23 dingen heet is wel dat als je niet op een woord kan komen dat je dan gewoon ding kunt schrijven. Het andere leuke is dat ik net bij een bijeenkomst was over social media en dan weet ik door 23 dingen wel een stuk meer. Heel fijn. We gaan het zien wat deze cursus mij gaat brengen.

    BeantwoordenVerwijderen
  69. @eline eindelijk begonnen met het eerste ding.
    De hele cursus lijkt me knap interessant. Er zal een wereld voor me open gaanb, hoop ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  70. @Netty, ben er nu al achter dat dit niet even tussendoor gedaan kan worden. Heb dit eerst onderschat maar blijkt toch meer te zijn. Het was me niet duidelijk dat ik per item moest reageren. Ga er nu strak tegenaan.
    groet,
    Dick

    BeantwoordenVerwijderen
  71. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  72. @Eline, ja mijn eerste bericht verwijderd vanwege een schrijffoutje. Ik vind dat dat niet kan. Goed, ik ga 23 dingen doen, omdat ik vind dat je je weg moet kennen in de digitale wereld. Hoort bij je vak en algemene ontwikkeling. En misschien vind ik het wel heel leuk! Ik ga er voor!

    Anke

    BeantwoordenVerwijderen
  73. @ Netty. Wow, ik vond het filmpje wel cool op www.23dingen.nl. Daardoor krijg ik er wel zin in. Tegelijkertijd komt het ook wel heftig over. Ok, ik weet wel het een en ander van digital stuff maar het gaat er natuurlijk om: wat weet ik nog niet. Heel spannend...

    BeantwoordenVerwijderen
  74. @Liduin: Ik heb het idee dat ik al het een en ander doe op dit gebied. Hyves facebook en foto's van anderen bekijken zijn voor mij geen onbekenden.

    doei!

    BeantwoordenVerwijderen
  75. @Elsken. Welkom
    Het volgende bericht op mijn eigen blog geoplaatst!!!
    Welkom Brenda op je eigen Blog (het is gelukt).
    Alle anderen natuurlijk ook welkom.
    Later meer .............
    Groeten Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  76. @Jessie. Ik zie zeker mogelijkheden voor bibliotheken. Zodat onze klanten ons beter in beeld krijgen en wij hen. Veel info wordt steeds vaker via digi-kanalen gecommuniceerd, dus het is cruciaal, ook voor ons werk, om dit te leren kennen en gebruiken, waar zinvol.

    BeantwoordenVerwijderen
  77. @Gerda

    Oeps, zonder hier een reactie achter te laten ben ik door gegaan naar andere dingen. ik kijk uit naar alle dingen die nog komen.

    Medine

    BeantwoordenVerwijderen
  78. @Jessie. Waarschijnlijk de laatste persoon die vanavond toch nog strijdvaardig aan de lijst begint. Of het nog een haalbare kaart is, zien we wel. Iets nieuws opsteken lukt sowieso!

    BeantwoordenVerwijderen
  79. @gerda
    o jee, bijna mosterd na de maaltijd, vergeten een reactie te geven: nu, natuurlijk spannend, ik kon niet wachten!Leukom er nu de tijd voor te moeten nemen!

    BeantwoordenVerwijderen
  80. @Netty Een nieuw begin
    Nou ja, dat valt wel mee.
    Ik heb wel ervaring met enkele van de 23 dingen.
    Dus met Hyves, Facebook, Linkedin als social media
    Met Twitter als microblog
    Met bloggen
    Met Flick en Picarta en Dropbox in t delen van zaken.
    Punt is dat ik het soms zelf gebruik maar ook vaak aan de ontvangende kant zit.
    Dus ik ben benieuwd naar hoe dit gaat.

    Ton

    BeantwoordenVerwijderen
  81. @netty
    23 dingen, web 2.0. Ik ben er nu een klein poosje mee bezig, privé of voor het werk.
    Wat deed ik al: hyves, facebook en Linkedin als social media. Soms heel gericht om bepaalde mensen op te zoeken, of om contact met mijn nichtjes te kunnen houden. En met schoolbank.nl om oude klasgenoten op te sporen.
    Eerder deelde ik als ceremoniemeester bij de buirloft van mijn ebste vriendin al foto's met alle bruiloftsgasten via Picarta. Mailen doe ik natuurlijk, op het werk en thuis, telefoneren en sms-en. Maar geen twitter, geen flickr, geen librarything of zo. Skypen deed ik, maar ik ben er, waarom is me nog steeds niet duidelijk, weer uitgegooid.
    Maar eigenlijk, diep in mijn hart, vind ik het ook niet zo nodig om almaar, 24 uur per dag voor iedereen bereikbaar en beschikbaar te zijn. Of iedereen van al mijn activiteiten, groot of klein, te laten meegenieten. Laat ook maar een aantal zaken echt privé blijven. En, ik vind het ook heerlijk om gewoon tegenover iemand te zitten en te kletsen. of urenlang te bellen.
    Maar, wat kunnen wij ermee als Bibliotheek Utrecht, als organisatie? Kunnen wij onze klanten beter bereiken, beter vinden, beter betrekken bij de bibliotheek? Dat hoop ik voor mezelf duidelijker te krijgen met 23 dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  82. @Eline
    ik was er al zelfstandig mee begonnen maar nu ook nog een keer vanaf het begin biebsgewijs.
    Een blog had ik al aangemaakt, en met veel andere dingen heb ik zelf al wat ervaring opgedaan hoewel er vast nog veel te leren is. Nu rap verder maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  83. @Netty
    Ja, zo gaat het te werk: Lees ik een boek van het begin tot het eind, met internet begin ik gewoon waar ik denk dat ik moet beginnen. Fout dus. De oplettende Netty zag dat ik Thing One overgeslagen had!!
    Nu klopte vol verwachting mijn hart.. (Sinterklaas was nog in Spanje) en ik dacht: "Die 23 dingen, dat zal wal mooi zijn, maar niks voor mij, om braaf op internet 23 dingen op een rij te doen." Mijn verwachting was dat er weinig collega's door zouden gaan. Ikzelf inkluis. Het zag er dan wel goed uit: Die website van 23dingen en de eigen blog van Bibliotheek Utrecht doet 23 dingen. Maar toch
    Ik dacht dat Sint mij ook wel zou overslaan...en anderen ook. Gelukkig dat verwachtingen niet altijd werkelijk worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  84. @Gerda
    23 dingen
    Al weken probeer ik me ertoe te zetten hard aan het werk te gaan voor 23dingen en het lukt maar niet. Waarschijnlijk omdat ik naast werken ook nog studeer en mijn eigen eindexamen film aan het schrijven ben, met al die bezigheden schiet zoiets als 23dingen er toch gauw bij in. Nu is dan toch echt de kop eraf. Ik ben begonnen!! Een aantal dingen doe ik al een tijdje zoals bijv. delicious gebruiken, maar ook twitteren, facebook en deviantart gebruik ik vrij regelmatig. Ik vind het vooral erg handig om snel op de hoogte te zijn van dingen. Ik ben bijv. een groot fan van Haruki Murakami. Op facebook en twitter kan ik alles volgen over deze man en ieder artikel dat over hem geplaatst wordt, krijg ik onder ogen. Heerlijk!!
    Maar goed 23dingen dus.. Ik heb werkelijk waar geen idee wat RSS is en er zijn nog een aantal andere dingen nieuw voor me dus kom maar op, altijd handig!!
    Waar ik een beetje huiverig voor ben is Flickr. Dat komt omdat ik daar alweer een ander account voor moet openen (er zwerven er vast honderd van mij op internet) nu dus van Yahoo!! En daar baal ik een beetje van, zeker omdat ik deviantart (ook foto's uploaden maar wel iets kunstzinniger) erg fijn vind. maar ja.. Die ereader zie ik natuurlijk ook wel zitten dus ik zet me over dit kleine ongerief heen.

    Aan de slag dus.

    talk to u soon!

    BeantwoordenVerwijderen