vrijdag 27 augustus 2010

Ding 3: Meld je weblog aan en begin je ontdekkingstocht.

Je weblog graag aanmelden bij je coach, als je dat nog niet gedaan had. Dan hebben de coaches een overzicht van alle verschillende weblogs. Je hoeft ze dus niet aan te melden bij Rob Koers zoals op de 23 dingen site vermeld. Bekijk het filmpje ter inspiratie. Laat hier weten of je deze informatie doorgelezen en begrepen hebt. En je kunt altijd laten weten hoe het je tot nu toe bevalt.

88 opmerkingen:

  1. @liduin mijn eerste blog:http://blauwlap.blogspot.com/
    Bloggen is een manier om met anderen te communiceren oa. over je werk. Je kunt nieuwtjes met elkaar uitwisselen, meningen vormen over van alles en nog wat en ook kan je gelijkgezinden vinden via het web. Edwin Mijnsbergen heeft b.v. een eigen site met nieuws dat leuk is voor bibliothecarissen.http://www.edwinmijnsbergen.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @MaryKuiper Mijn blogadres en gmail account heb ik aan je doorgegeven op de coachpagina op intranet. Wanneer meer mensen zich aanmelden, zal ik ook eens een kijkje nemen op de andere blogs.
    Interessant filmpje op 23dingen.nl trouwens. Gelukkig ben ik niet een van de mensen die korter dan een jaar bij de huidige werkgever zit. Ik wil nog wel een hele tijd bij de Kunstuitleen blijven ;)
    Een mooie gedachte vond ik de opmerking dat er per maand 2,7 miljard vragen aan Google gesteld worden (en aan wie deze gesteld werden voordat Google er was...) Misschien maakt internet mensen nieuwsgieriger!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Mary ben ik weer
    @kim ik ben je aan het volgen, nu jij mij oké?
    Het filmpje is zoals ik schreef op mijn weblog interessant en ik ben er ook van overtuigd dat verandering goed is en dat we vooral niet bang voor moeten zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Renee Ik ben je eerste volger, joehoe!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Marc Ik heb mijn weblog bij je aangemeld en ga verder met mijn zoektocht...het filmpje moet ik ook nog bekijken maar dat komt zeker goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Jessie, mijn weblog bij je aangemeld en ook aan jou mijn gmail adres gemaild. Ik kan verder na de valse start met m'n eigen pc.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Jessie, kijken of mijn reactie er nu opkomt. Zondagavond 5 september 2010... wat een geklungel.. moet beter worden

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @Netty. Ik heb mijn weblog aangemeld. Filmpje inmiddels ook bekeken; wel boeiend. Bijvoorbeeld dat er zoveel Myspacers zijn dat ze het 11e land op de wereld zouden vormen (en dan is er ook nog Hyves + Facebook).....

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @liduin. Inmiddels is mijn weblog aangemeld. Indien ik er toe kom, ga ik mijn weblog nog veranderen. Plaatjes erbij etc.
    Of het wat voor onze bibliotheek is en hoe toe te passen, weet ik nog niet. Nog 21 dingen te gaan. En dan!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. @Jessie

    http://tijde-lijk.blogspot.com/

    Ik heb me erg vermaakt met het ontdekken van de 'sjabloonontwerper' en de 'gadget-toevoeger'.

    Het filmpje; verandering bijna sneller dan het licht, het is nu al bijna een topsport alles bij te benen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. @Marc.
    Tjee wat een mogelijkheden zijn er alleen al bij het maken van een Blog. Ik verloor me bijna in alleen al de opmaak. Wat een mogelijkheden. Het filmpje ga ik nog even bekijken. Alles op zijn tijd..

    Stel dat we zoiets voor de bibliotheek gaan ontwikkelen (ik weet nog niet precies hoe en wat de meerwaarde zou kunnen zijn) dan denk ik dat het uitgangspunt moet zijn: Simpel laagdrempelig en gebruiksvriendelijk. Dit zodat je ook de mensen die geen/weinig ervaring hebben ook blijft betrekken. Op die manier kun je onderwerpen onder de aandacht brengen voor een breed publiek.
    Op naar ding 4

    Gr Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  12. @Mary:
    Net een verslag van vandaag geplaatst op mijn blog. Ik heb gebruik gemaakt van mijn reeds bestaande sjabloon. Ik heb in het verleden blogs gevolgd van mensen en sites waar ik in geinteresseerd was, dus ik ben redelijk bekend met blogs volgen en sinds deze zomer dus ook met zelf een blog te maken. Ik vind de mogelijkheden nog steeds te beperkt om een blog te maken voor de bibliotheek, maar sta toch open voor het idee om het toch een keer te proberen, zoiets hangt vaak vooral af van de creativiteit en vooral humor van diegenen die het maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. @mary
    had ik net toch een reactie geschreven maar kan hem niet terug vinden. Duidelijk geval van niet door hebben hoe een en ander werkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. @Tine, ik heb me vermaakt met het aanpassen van de lay-out van mijn blog. Er is veel mogelijk, maar toch altijd weer net niet dat wat ik wil. Maar een interessante zoektocht.
    Het filmpje was leuk en goed te volgen.
    Overigens klopt er iets niet met de tijd: het is nu niet 14.14u, maar 23.14u

    BeantwoordenVerwijderen
  15. @Tine
    Is dit ding 3? Alleen een saai filmpje kijken? Dat gaat lekker snel:-)

    Bij het maken van de blog herken ik wat Ellen en Marie-Bernadette schrijven. Ik heb nogal zitten puzzelen met de opmaak. Jammer dat je geen eigen achtergrond kunt toevoegen. Misschien via HTML bewerken, maar dat gaat te ver.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. @Netty
    Ik heb mijn weblog bij je aangemeld en heb net het filmpje bekeken. Was goed te volgen: zo snel als de ontwikkelingen gaan zo langzaam ging het filmpje. Wat ik van het filmpje vind: ik werd er niet door geinspireerd. Vond het eigenlijk wel een beetje intimiderend. Het is eigenlijk een grote waarschuwing: willen we mee met de wereld dan moeten we onszelf en de maatschappij blijvend blijven vernieuwen. Ik doe dat met veel plezier hoor, maar is het wel bij te houden? Welke 23 dingen zijn erbij gekomen als ik deze 23 dingen eindelijk een beetje onder de knie heb? Ik ben wel benieuwd of deze school haar leerlingen inmiddels een andere manier van onderwijs geeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. @JESSIE HOI BEN BENUIEWD OF IK ALLES BIJ KAN BENEN ,BEN BINNENKORT OP VAKANTIE DAARNA PAK IK DE DRAAD WEER OP. GROETJES PETRA LA STRADA

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik heb mijn weblog aangemaakt en ga dit nu aan mijn coach melden

    BeantwoordenVerwijderen
  19. @elsken, Ding 3 ging snel, nou ja.. Manlief kwam vanavond thuis en vroeg "en nog iets leuks gedaan vandaag?" Ik stamelde iets van 'nuttig stofzuigen, boodschapje en een vol uur bold&beautiful' maar moest toen toch bekennen dat ik een halve dag 23 dingen had gedaan. Zijn reactie was "stom, je vrije dag! mijn aanbod is gegarandeerd dus zonder termijn,contract". Ik bleef dapper blij kijken al vond ik dat ie gelijk had. Maar nu blijkt dat ik in plaats van 1 ding nu reeds 3 dingen heb gedaan in 7 uur (incl. hulpdienst van Elsken)ben ik zeer optimistisch. De goudklompjes smaak van vorig jaar komt weer naar boven: filmpjes, diashowtjes (met muziek) en wijsheidtegeltjes van Helene Blowers en blogpastoor Father Roderick himself. Ik prik het zo weer in mij blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. @Netty. Mijn weblog had ik al aangemeld. Nu heb ik een foto toegevoegd en nog een bericht geplaatst. Er gaat wel ontzettend veel tijd in zitten. Of misschien ben ik erg traag! Helga

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hoi Jessie,

    Ik heb mijn weblog al gemaakt en ook aan jou doorgegeven. Nu naar de volgende!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. @Eline,
    Hallo,
    Ook ik heb mijn weblog gemaakt, en aan Eline doorgegeven. Op naar de volgende stappen.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. @liduin
    Ik heb mijn weblog gemaakt, leuk om op de site van Rob Coers het filmpje met Helen Blowers te zien. Ik heb haar gezien tijdens een conferentie in Delft vorig jaar, en was onder de indruk van haar presentatie. Op naar een RSS feed. Geja

    BeantwoordenVerwijderen
  24. @Marc Heb mijn weblog aan je doorgegeven via de gewone mail. heb het filmpje nog niet bekeken, maar tot nu toe is het goed te volgen dus op naar het volgende ding !

    BeantwoordenVerwijderen
  25. @ gerda. Ik heb mijn weblog gemaakt en aan je doorgegeven.
    Filmje bekeken en nu even pauze voor ding 4.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. @liduin

    Het filmpje gezien. Erg boeiend!
    Leuk om de verschillende meningen te horen.

    Het internet van nu = web 2.0
    Door web 2.0 kan iedereen zijn mening vrij uiten.
    Erg positief om alle landen en mensen in de wereld mee te laten doen!

    Margriet

    BeantwoordenVerwijderen
  27. De inleidende tekst maakt melding van een filmpje. Waar dan, ik zie dat nergens?! Doorlezen van 'deze' informatie. Ik zie dathelas ook niet. Is dit ook een 'communicatieprobleem'?

    BeantwoordenVerwijderen
  28. @Tine,
    Het filmpje staat op www.23dingen.nl.
    Leuk om zo alle reacties te volgen. Van het filmpje heb ik maar een klein beetje gezien vanwege mijn verouderde browser thuis. Daar ga ik morgen mee verder. Ik heb mijn blog aangemeld en mijn eerste bericht ook op mijn eigen blog gezet. Leuk om hier mee bezig te zijn en zo'n blog verder in te vullen.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. @Elsken

    Zo heftig filmpje met leuke weetjes. Zie mijn blog voor mijn reactie erop.

    Groetjes,
    Cindy

    BeantwoordenVerwijderen
  30. @gerda
    Heb ding 3 (o.a filmpje) bekeken en voel me nu al iets beter thuis op m'n blog. Voor meer info zie mijn BLOG : http://huubh.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  31. @jessie
    Mijn mailbox loopt nu al vol met meldingen van personen die berichtjes op deze lijsten plaatsen.Is dat de bedoeling of kan ik dit ook voorkomen?

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. @marc
    Makkie zo'n blog aanmaken. Dit is de mijne:
    http://frieda-friedkraam.blogspot.com
    Eerst had ik dit via onze emailbericht aan je doorgegeven maar nu doe ik het zoals het hoort!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. @netty
    Een blog aanmaken.....weet niet of dit gelukt is ga morgen even vragen aan mijn coach?!

    BeantwoordenVerwijderen
  35. @Gerda,
    Eigenlijk kan een blog wel interressant voor de bibliotheek maar het ik twijfel of het echt iets nieuws oplevert. Het vernieuwende is dan de vorm (=blog). Waar ik aan denk is een blog met boek/muziek/film recensies; een soort blogleeskring waar iedereen op kan reageren. Je zou aan ieder persooneelslid kunnen vragen om er een persoonlijke keuze op te plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. @Mary,
    Sorry mensen, ging wat kort door de bocht (te hoge snelheid...), maar nu is alles duidelijk! Lees verder bij Ding #4

    BeantwoordenVerwijderen
  37. @Diny. Leuk idee, zo'n blogleeskring!
    Had je ook het filmpje nog bekeken bij Ding 3 op de site van 23 dingen?

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. @eline
    Ik heb mijn weblog aangemeld, leuk om een beetje uit te zoeken hoe je het kan opleuken en een eerste berichtje te plaatsen.
    Interessant filmpje, ook wel enigszins verontrustend voor een sucker voor nostalgie zoals ik. Ik bewaar magisch mooie herinneringen aan vroeger, uren door de bibliotheek lopen en zoeken naar informatie, en dan uiteindelijk een boek vinden dat helemaal uit elkaar viel, maar wel alles vertelde wat je nodig had. Natuurlijk gaat dat sneller via google, maar is het ook nog net zo leuk?
    En ben ik dan nu een outcast, omdat ik geen vrienden heb op Myspace? Als ik af en toe mensen hoor zeggen dat ze op Facebook bevriend zijn met allemaal bekende Nederlanders, voel ik me niet heel erg aangesproken om daar aan mee te doen...
    Maar ja, je mag ook niet stil staan natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. @Liduin
    Mijn weblog aangemaakt. Wat ik ermee kan voor werk en privé ga ik nog ontdekken. Digitaal nieuwe dingen doen lijkt me heel leuk, ik ga het ontdekken en route!

    BeantwoordenVerwijderen
  41. @eline
    Mijn weblog en mijn e-mail adres zijn reeds bij jou aangemeld. Mijn bevindingen staan in mijn weblog.
    Mijn blog: pietraroccia.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  42. @netty
    zie mijn bericht bij de tweede stap
    mn

    BeantwoordenVerwijderen
  43. @Elsken
    M'n weblogstart had ik al bij Ding 2 gehad, dus was Ding 3 een eitje.
    De cijfers in het filmpje geven wel te denken!
    Maar ik begrijp niet waarom alles met zo'n dreigende (onder)toon gebracht wordt. De ontwikkelingen in de wereld gaan steeds sneller,ok, dus is het wel een kwestie om bij te blijven. Dat kun je ook op een leuke, uitdagende manier presenteren!
    Rob Koers had er best een afsluitend tekstje bij kunnen maken in de trant van: doe mee met de 23 dingen en je bent al een heel eind op weg.
    Daarom ga ik nu gauw verder.

    Op naar het 4e Ding!

    BeantwoordenVerwijderen
  44. @ Marc
    Ik heb mijn weblog bij je aangemeld, en ik heb ook het filmpje gezien op 23dingen.nl, ik vond het heel interessant, zit heel veel informatie in. stond in dat het aantal sms'jes dat per dag verstuurt wordt overtreft het aantal mensen op aarde dat vind ik heeeeel veel. vroeger was helemaal geen sms maar alleen brieven.
    nu ga ik verder aan de slag met ding 4 .

    groetjes,

    Khadija

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Ding 3.
    Blog aangemeld. Filmpje bekeken.
    Sja al dat virtuele gecommuniceer. Ik vind het mooi allemaal maar merk ook dat ik nogal huiverig ben want de tijd vliegt voorbij terwijl het echte leven buiten verder gaat... De kunst is om de balans te vinden denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  46. @Mary: aangemeld! Wat wil je eigenlijk allemaal weten?
    Ik twitter, zit op Facebook en LinkedIn en heb twee websites
    nounounounou :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  47. @netty
    ik heb al eerder ooit zelf wat rondgeneusd op 23dingen.nl Ik verwacht er nu meer gestructureerd mee aan de gang te gaan, stap voor stap.
    Ik wil van mijn koudwatervrees voor een aantal zaken af (een blog maken: ingewikkeld?) en van mijn aversie voor andere zaken (twitter/hyves/facebook/linkedin: 24 uur per dag bereikbaar moeten zijn en alles met iedereen moeten delen? brrrr).
    En ik wil kijken, waar we deze zaken kunnen inzetten om onze klanten beter van dienst te zijn, op de hoogte te brengen van (het bestaan van) de bibliotheek en al haar collectie-onderdelen en diensten.

    Wat is tot nu toe wel al eens zelf heb gedaan: ik zit op hyves, facebook en linkedin, alhoewel ik daar niet erg actief op ben. Verder heb ik foto's gedeeld via picasa, bekijk ik regelmatig filmpjes op youtube en ik heb een tijdje gebeld en gechat via skype (tot ik daar om een onduidelijke reden uit werd gegooid).

    Nu dus de 23 dingen, één voor één. Ik heb er zin in! En natuurlijk wacht, niet onbelangrijk, aan het eind die prachtige e-reader!
    Isabella

    BeantwoordenVerwijderen
  48. @gerda
    Ik vond het filmpje een eyeopener!De beleefbibliotheek komt toch weer boven bij mij...

    BeantwoordenVerwijderen
  49. @Marc...oef, wat liep dat filmpje langzaam. ik wil constant alles lezen wat er bij ieder punt staat dus ook recente berichten en rubrieken, maar dat neemt erg veel tijd in beslag. ik had al eerder 23 dingen bekeken en ik ben vrij nieuwsgierig op internet bezig. als ik van iets 'nieuws' hoor, noem maar Facebook indertijd, dan kijk ik meteen wat het inhoud.
    het is leuk om te doen... zal ik nog iets nieuw ontdekken?

    BeantwoordenVerwijderen
  50. ding 3
    @Liduin
    Inmiddels de coach op de hoogte gesteld van de herstart, inclusief nieuw weblog. Het is mij duidelijk dat er meerdere mogelijkheden zijn om je blog te "delen".
    Geplaatst door hans op 00:29

    BeantwoordenVerwijderen
  51. @marc
    Altijd leuk die WistUDatjes! Grappig al die cijfertjes! Kloppen ze? Zal wel want fillumpje gemaakt door een basisschool...
    Murw = mooi woord.
    Wij moeten op zoek naar klanten die we nu nog niet kennen!?
    Einstein zien is altijd inspirerend.
    Al die vragen, zullen we wat gaan doen!
    Wat een dramatisch muziekje niet doet met de gemoedstoestand van de kijker. Over sfeer gesproken...

    BeantwoordenVerwijderen
  52. @mary. Ha Mary, http://hoppenbrouwers.blogspot.com is de naam bvan mijn blog. Ik ben nieuwsgierig en meestal in om nieuwe dingen te leren maar in dit verhaal ook ambivalent. Als ik lees over het social web, en dan leg ik de klemtoon op social, voel ik ook weerstand tegen al dat gesocialize. Ik wil helemaal niet zoveel delen en ben ook niet alleen maar geïnteresseerd in al "die dingetjes" van anderen. Ik heb ook wel gehoord dat ik natuurlijk zelf bepaal hoeveel wel en niet, maar toch....! Ik heb nu een filmpje gezien van Helen Blowers en die andere "snelle" met de heerlijke music van DEUS erbij, maar dat ik nu de ongekende mogelijkheden zie, kan ik nog niet zeggen.
    Geduld moet ik hebben, denk ik.
    Groet,
    Ja en dan ben ik klaar en klik op reactie plaatsen, vraagt-ie profiel kiezen. Geen idee waarom en wat. Ik kies maar Google account maar heb ik iets gemist en had ik dit al moeten begrijpen?

    BeantwoordenVerwijderen
  53. @tine
    Het filmpje gezien......
    Er is veel mogelijk en ik vind het super boeiend
    om op deze ontdekkingsreis te gaan.
    Prima om met een kompas (23 dingen) op reis te gaan,er verleidelijk allemaal......

    BeantwoordenVerwijderen
  54. @Liduin
    Mijn gmailadres (fransoskam@gmail.com) en Blog (Paddestoeltje.blogspot.com) doorgegeven aan mijn coach.
    Verder met de ontdekkingstocht!

    BeantwoordenVerwijderen
  55. bij deze plaats ik met terugwerkende kracht mijn eerste blog. Inmiddels ben ik bij ding 14 aangekomen. Nu denk ik dat een aantal dingen die ik probeer onder de knie te krijgen alweer verouderd zijn. De informatiekanalen veranderen enorm snel. bloggen stelt je in staat meer tekst te gebruiken dan twitter of facebook. Daarom kan een blog zijn waarde behouden mits het onderwerp interessant is. Voor informatieuitwisseling zie ik meer in forums overigens.
    hieronder dan mijn eerste reactie op punt 3.
    Zo'n eerste blog is gedoemd te mislukken. Althans inhoudelijk lijkt mij. De techniek houd mij in ieder geval nog even gevangen. Wat valt er zoal te bloggen? Moet ik niet eigenlijk mijn mail checken of mijn website updaten? Had ik niet nog tickets voor de voorstelling voor morgen in het Griftpark moeten bestellen? Ik had werkelijk beloofd te reageren op een nog te bekijken filmpje. Ik wil die gratis probeerkaartjes ("mijn eerste stap naar avontuur" aldus Igmar heytze.) Die kan ik alleen via internet verkrijgen. Maar dan moet ik ook de voorwaarden van de OV-chipkaart bestuderen, help. Hoezo vakantiegevoel, ik ga niet eens met trein of bus. Ga gewoon met de auto naar "film by the sea" in Vlissingen, echt heel belangrijk om even van tevoren te kijken in welk hotel ik terechtkom. Trailertje openen van de films die ik besteld heb, virtuele strandwandeling desnoods en als ik niet uit kijk open ik google maps voor de precieze locaties. Waarom eigenlijk, wil ik alles van tevoren weten? Ben ik bang? Wil ik niet achter blijven? Wil men dat ik niet achter blijf? Beter een beetje dom en onhandig misschien. Blanco de dingen tegemoet treden lijkt me ook heerlijk. Des te groter de verrassingen. Zo ga ik ook maar de 23 dingen tegemoet. Groot avontuur en ik ben er van overtuigd dat het me tot nog meer activiteit zal aanzetten. Slaaf van de computer zal ik worden. Web 2.0 is het niet? Klinkt alvast te gek! Over het nut zal nog veel beweerd worden. Ik ben er van overtuigd dat wij Bibliotheek en Kunstuitleen er nog veel aan kunnen hebben. Alleen al om van een stoffig imago af te komen. Maar meer nog om lekker comfortabel gebruik te kunnen maken van user-generated content bijvoorbeeld. Altijd te weinig tijd voor pr en marketing. User-generated-content, heet dat zo? Hoe kom ik aan die wijsheid? Ben slechts een beginneling en bij stap 1. Toch ergens iets blijven hangen. Enne Goudappeltje Renée je staat me wel bij hè als ik ongeduldig word?

    BeantwoordenVerwijderen
  56. @eline,
    Opdracht voltooid!
    Heb mijn coach gemaild!

    BeantwoordenVerwijderen
  57. @Jessie,

    Het filmpje Sla je vleugels uit heb ik bekeken. Ik vond het heel aardig om vanuit een ander perspectief te denken.
    Ik ga verder in mijn eigen tempo met de zoektocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  58. @Eline Het filmpje zet je wel aan het denken. Misschien toch maar de kids urenlang laten gamen in de bieb? (hahaha) Tenslotte is dat de Nieuwe Wereld waar ze (=een Basisschool naar ik begrijp) in dit filmpje naar verwijzen. Shift Happens met een ludieke woordspeling verwijzend naar Shit Happens. Enerzijds heeft de bieb dan in deze situatie een behoudende functie om ook betreft oude kennis (lees: bijv. oude literatuur) die anders wellicht verloren gaat in de zee van nieuwe gegevens te bewaren en anderzijds mee te lopen met alle nieuwe mogelijkheden. Al komt het nu al voor dat jonge collegae en klanten zoveel handiger zijn met nieuwe media dan ondergetekende die 42 jaar oud is..

    BeantwoordenVerwijderen
  59. @elsken,
    Ik heb mijn weblog bij je aangemeld, en een blog geschreven, voorbeeld bekeken, en ga eens even bij je checken of ik op de goede weg zit, want ik zie dat ik al twee keer met hetzelfde bericht de digitale ruimte bevuil... hmm

    BeantwoordenVerwijderen
  60. o ja en dan nog het filmpje, net bekeken, ik geloof dat ik blij ben dat ik geen kind meer ben, de wetenschap dat alles wat je nu leert verouderd is als je volwassen bent (of al eerder, ik hoorde op het journaal dat Hyves alweer uit is....) Laat je niet gek maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  61. @liduin
    Mijn blog heet Janny's blog
    www.jannyquiltpuzzle.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  62. @Gerda, het filmpje inspireerde niet, maar irriteerde, o.a. vanwege de lelijke vormgeving, ouderwets zeg. Zie verder mijn blog! groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  63. @Gerda..
    Filmpje gezien. Saai, maar wel duidelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  64. @liduin

    Als het goed is, is hhttp://www.google.com/profiles/jajohanboer het adres van mijn blog. Let niet op de tekst, dat komt later wel wat serieuzer!

    Met groet,
    Johan

    BeantwoordenVerwijderen
  65. @jessie

    Eindelijk ben ik begonnen, wat niet lukte in Denemarken uiteindelijk.
    Mijn ervaring met dit soort dingen is niet zo uitgebreid, weblogs ken ik natuurlijk van Walther en ook van een nichtje die een tijdje in de Filippijnen zat en een collega uit Groningen fietsend door Zuid-Amerika.
    Voor zulke dingen is het heel erg leuk natuurlijk.
    Met librarything gaan we hopelijk ervaring opdoen met Nederland leest, als mensen op die manier kunnen reageren op De grote zaal.
    Het kostte me wat moeite te vinden hoe het allemaal werkte, maar ik geloof dat ik het nu begin te begrijpen.
    Nu nog op zoek naar een foto voor bij mijn weblog!

    BeantwoordenVerwijderen
  66. @Gerda,
    Na hersel van de bliksenschade kan ik weer verder.
    mijn blog adres heb je al, maar hier komt ie nogmaals: mmiddellandsezee.blogspot.com

    tot gauw bij ding 4

    Medine Akdeniz

    BeantwoordenVerwijderen
  67. @Netty
    Ik heb mijn adres opgegeven in de voorgaande opdracht. Daar staat ook mijn idee over een blog voor de bieb

    BeantwoordenVerwijderen
  68. @eline als het goed is heb je inmiddels mijn blogadres. het filmpje heb ik net bekeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  69. @Netty http://cofaza.blogspot.com/is mijn toepsselijk ingerichtte webblog. Het eerste stukkie staat er inmiddels ook al op. the movie heb ik ook al weer gezien. Ik laat nu even de vermoeide hersenen rusten.

    BeantwoordenVerwijderen
  70. @Tine
    Zondag was uiteindelijk niet door gegaan! ben bezig met een inhaalslag! gaat me wel makkelijk af.

    http://digipolietfaouzi.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  71. @netty. Weblog en mail bij ding 2 gezet. Filmpje is zeer interessant. Het zegt iets over hoe snel de ontwikkelingen gaan. En dus ook hoe belangrijk het is om 23 dingen met elkaar te doen om een beetje bij te blijven. Kijk ook wel even met andere ogen naar die twee kleine kindjes van mij die en wat zij tegemoet gaan. Ben zeer benieuwd wat de toekomst allemaal gaat brengen, nu maar er voor zorgen dat we niet te ver achterlopen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  72. @liduin: Het is me wat hè dat internet, kon nog wel eens wat worden! ;) Ik denk we nu nog nauwelijks kunnen voorstellen hoe snel de veranderingen zullen gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  73. @jessie. prima filmpjes, vooral van Leelefever: moest ineens aan het woord 'prosumeren' denken, bij web 2.0. Ik moest wel even zoeken naar de manier om mijn eerste bericht op mijn weblog te plaatsen (van concept naar publiceren), maar al doende leert men... ik probeer niet te verdwalen in alle mogelijkheden die ik voorgeschoteld krijg... Heb mezelf als volger aangemeld, hierboven zag ik mijn foto'tje verschijnen (ooit gemaakt voor een artikel in de Utrechtse Onderwijskrant, maar dat terzijde).
    Dus ik ben weer een stapje verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  74. @Elsken. Nogmaals een poging, mijn eerdere poging om bij ding 3 een bericht te plaatsen is blijkbaar niet gelukt. Ik leer echt ontzettend veel en alle filmpjes zijn leuk snel en leerzaam. Ben heel nieuwsgierig wat er bij 23 dingen nog allemaal gaat komen. Laat me verder verrassen. Groeten Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  75. @Marc
    Aardig filmpje, grappig dat er gerefereerd wordt aan 2010 (aanzwellende violen) als moment dat er iedere 72 uur de informatie op het web verdubbeld.
    Dan kunnen we niet ver meer zijn van een vorm van internetbelasting in het kader van de vervuiler betaald...

    BeantwoordenVerwijderen
  76. @Tine:
    De blog is aangemeld, alle informatie doorgelezen en het filmpje bekeken. Het filmpje is interessant, maar ondertussen natuurlijk al weer hopeloos verouderd. Zo snel gaat dat in 2010 ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  77. @eline: ding 2 3n 3.Ja, web 2.0 zegt me niet veel, behalve dat ik de naam wel eens tegenkom.
    Verder mijn ervaringen met het sociale web: ik heb wel eens getwitterd, maar dat is verwaterd. Je moet het eigenlijk blijven volgen, maar daar heb ik nie zoveel zin in. Weer inloggen, lezen, reactie geven: kost veel tijd. Ik ga liever iets anders doen. Voor wat betreft de blogs op intranet van vooral Walther Kok heb ik met plezier gelezen en op het net van je bedrijf moet je gewoon meedoen, hoort bij je werk. Maar in mijn vrije tijd gebruik ik het www vnl om info op te zoeken: ov, routeplanner, waar koop ik het voordeligst cd's, kijken op marktplaats ed via de mail (outlook) contact houden met een aantal mensen. Nou ik houd je op de hoogte.
    Naam van mijn blog: kruisbesje1.blogspot.com.
    En verder maar weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  78. @Jessie
    Mijn blog is nog wat magertjes qua inhoud. Die zal ik nog oppoetsen. Bij het zien van het filmpje voelde ik me meteen bejaard...

    BeantwoordenVerwijderen
  79. @Netty:
    Was even vergeten te melden dat ik al een maandje geleden een blog had gemaakt. Zie verder bij ding 4

    BeantwoordenVerwijderen
  80. @elsken
    filmpje gezien, aangemeld, was vergeten dit nog te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  81. @Netty
    Ja mooi filmpje.
    Ik heb het gevoel dat er meerdere van dit type zijn. Zoals in de serie: .....in plain English.
    Enkele daarvan hebben we gebruikt bij het 2.0 maken van de gemeenteambtenaren in de serie lunchbijeenkomsten @fflunchen.
    Leuk ook voor alle jonge ouders die hun kinderen mogen opvoeden voor een wereld die nog niet bestaat

    BeantwoordenVerwijderen
  82. @elsken
    ik moest dit ding nog doen volgens jouw schema. Maar ik heb al lang een blog. Ok , het ziet er niet geweldig uit maar dat is iets voor later !

    BeantwoordenVerwijderen
  83. @tine

    Ding 3: Meld je weblog aan en begin je ontdekkingstocht.
    Het aanmelden van het blog is gelukt.

    BeantwoordenVerwijderen
  84. @netty, Het aanmaken van een blog dat is gelukt.
    Zo een twee drie zie ik niet hoe de bibliotheek dit kan gebruiken.Het is ook tijdrovend,maar dat komt misschien omdat het nog niet in mijn systeem zit.

    BeantwoordenVerwijderen
  85. @eline
    Als het goed is had je mijn blog al doorgekregen? Anders nu alsnog. Het ziet er misschien wat kaal uit maar het is de inhoud die telt.

    BeantwoordenVerwijderen
  86. @Gerda
    Oja of een blog iets voor de bieb zou zijn.
    Ik denk van wel maar dan moet je wel echt goede schrijvers inhuren (of goed rondkijken bij het personeel, ik vermoed dat er hier en daar grote talenten rondhoppen). Ook zul je verschillende blogs moeten aan maken voor verschillende doelgroepen. Niet alles door elkaar gaan posten maar een vetcool blog voor jongeren met filmpjes, links, rare verhalen of bijv. een blog voor thriller minnende vrouwen..Haha dat lijkt me ook een topper!! Soort van magazine op internet moet het dan worden, gratis en voor niets.. Ik doe mee!

    BeantwoordenVerwijderen